Tannlegevakt i Fredrikstad – bør du ringe?

Vi har alle erfaring med kommunale tannleger og kommunale tannhelsetjenester. Kommunale tannleger har strengere åpningstider, kanskje spesielt rundt ferietider. Heldigvis finnes det private tannleger som kan hjelpe når som helst, når man skulle trenge det. Glomma Tannklinikk i Fredrikstad tilbyr akutt-time. Men, hva er egentlig en akutt-time og når bør man ringe?

Hva er egentlig akutt-time?

Kort fortalt: en akutt-time er det samme som legevakt. Vi har alle hatt behov for en tur til legevakten, enten om det var for oss selv eller for noen andre.

Man kan få en akutt tannbehandling ved å ringe utenom åpningstidene, og få time hos oss så fort som mulig.

Når bør man ringe?

Når man bør ringe for å få en akutt-time er individuelt, men opplever du en tannkrise (som å knekke en tann e.l.), bør du ringe. Vi kan si det sånn: får du vondt i tennene, ring tannlegen.

Har du mistet du en tannkrone eller en fylling? Da ringer du til tannlegen.

Opplever man skade på munnen eller tennene, som for eksempel ved et slag eller fall, kan man få sterke smerter i tennene, noen tenner kan løsne, eller i verste fall så kan du miste tenner. Når noe sånt skjer er det viktig å ringe etter tannlege og komme til undersøkelse så fort som mulig.

Det samme gjelder om du opplever akutt tannverk, ring tannlegen!

Kan man vente til smertene går over?

Du skal ta all smerte du føler i munnen og tennene dine på alvor. Uansett hvor sterk smerten er, bør du forhøre deg med en tannlege om hva du burde gjøre. Håper du at smertene skal gå over av seg selv, risikerer du å gjøre situasjonen verre. Skulle smertene komme og gå, skal du heller ikke vente til det går over. Selv om smertene kommer og går, og kanskje ikke er så sterke, betyr det ikke at det ikke kan være en alvorlig skade i munnen.

Skulle du få så sterke smerter at du ikke klarer å kontakte en tannlege selv, får du noen andre til å ringe for deg.

Glomma Tannklinikk i Fredrikstad tilbyr akutt time utenom åpningstidene våre uansett hvor du bor i Østfold.