Hold tannbørsten din ren!

Alle vet at tannbørster er laget for å fjerne bakterier fra tennene dine. Det blir da en selvfølge at det er viktig å holde den helt ren og fri for bakterier, så får den virkelig gjort jobben sin ordentlig.

Vi har samlet noen tips for hvordan du skal holde tannbørsten din ren!

Tannbørsten hjemme

Hjemme skal du skylle tannbørsten godt i vann etter du har pusset tennene dine. Det er for å få vekk for eksempel tannkremrester og annet rusk som kan havne i tannbørsten.

Tannbørsten din skal stå oppreist i en kopp eller tannbørstebeholder. Slik får den muligheten til å lufttørke etter hver gang du har brukt den. I koppen eller beholderen skal det være såpass god plass at tannbørstene kan stå og tørke sammen, uten å røre hverandre.

Du skal ikke dele tannbørsten med noen andre! Tannbørsten din skal kun brukes av deg, ingen andre.

Tannbørsten på reise

Når du er på reisefot, må du huske å dekke til tannbørstehodet. Du kan bruke en beholder eller et lokk som enten dekker hele tannbørsten eller som dekker tannbørstehodet. Om du ikke beskytter børstehodet og bare slenger tannbørsten i toalettmappa eller rett i kofferten, vil børsten plukke opp masse støv, skitt og bakterier. Dette vil du ikke ha i munnen din.

Når du er hjemme, er det viktig å ikke dekke til børstehodet på denne måten. Hvis du konsekvent dekker børstehodet, resulterer det bare i at børstehårene lever i kronisk fuktighet. Bakterier trives svært godt i den fuktigheten.

Det er kun viktig med beskyttelse for tannbørsten når du er ute og reiser, ikke når du er hjemme.

Om du er en som stadig er på farten og reiser så mye at tannbørsten ikke får tørket ordentlig før du pakker den vekk igjen, burde du se etter tannbørsteholdere med små hull. Disse hullene slipper inn litt luft og vil hjelpe tørkeprosessen.

Burde du bruke tannbørsterenser?

Det er mulig å få tak i tannbørsterensere, men det er foreløpig ingen forskning som tilsier at en slik tannbørsterenser vil ha en bedre effekt enn å bare skylle tannbørsten i vann og la den tørke etter bruk.

En tannbørste skal ikke vaskes i oppvaskmaskin eller mikrobølgeovnen! De høye temperaturene vil kun ødelegge børsten.

Husk at du må bytte tannbørste ofte

Det desidert beste du kan gjøre for å forsikre deg at tannbørsten er uten masse bakterier, er å bytte den ofte. En tannbørste skal byttes ut etter tre måneder eller om den ser bustete ut. Alt ettersom hva som kommer først. Er tannbørsten allerede bustete uten at den har vært i bruk i tre måneder, bør du bytte den tidligere enn det som er anbefalt. Det er fordi at en bustete tannbørste er mindre effektiv enn den skal være.

Har du vært syk? Da burde du bytte tannbørste. Om du pusser tennene med samme tannbørste som når du var syk, kan det resultere i at du blir syk igjen.

Hvordan skal jeg vite hvilken tannbørste som er best for meg? Les vårt tidligere innlegg om det her!

Vi er din tannlege i Fredrikstad!

Trenger du en vanlig undersøkelse eller akutt hjelp? Uansett hva du trenger, vil vi gjerne hjelpe deg. Vi ønsker deg velkommen til vårt tannlegekontor i Fredrikstad. Kontakt oss i dag!