Hva er en bro?

En bro er en fastsittende løsning og blir brukt til å erstatte en eller flere tenner. En bro binder sammen tennene på hver side av tannluken og kan erstatte alt fra en tann, til å binde sammen en hel kjeve. Broen blir festet fast på eksisterende tenner eller implantater. Porselen eller keramikkbroer lages i fargen til dine naturlige tenner.

før og etter bilde av bro

Hvordan lages en bro?

Før vi kan lage broen må tennene på hver side av luken slipes til slik at vi får nok plass til å feste broen over dem. Etter at tennene er slipt til tar vi et avtrykk av både over- og underkjeven. Tannteknikerne bruker avtrykkene til å lage en eksakt modell av kjeven og lager broen på modellen. En midlertidig bro settes på for å dekke over de slipte tennene.

Det tar ti til fjorten dager å lage broen hos tannteknikeren. Når den er ferdig tar vi av den midlertidige broen og sementerer fast den nye.

Hvordan lages en bro

Hvor lenge varer en bro?

En bro kan vare livet ut. Det er viktig med godt renhold, pusse tennene to ganger daglig og å bruke tanntråd hver kveld. Under broen får du renset med en stivere tanntråd som heter superfloss. Du blir instruert i hvordan bruke superfloss. Blir det hull under brokantene kan broen falle av eller må repareres.

Hvor mye koster en bro?

En bro som erstatter en tann koster ca 12 000 kroner.