Forebygging av tannproblemer i julen

Juletannhelse

Julen er en tid for glede, samvær og selvfølgelig – deilige festmåltider og godteri. Mens du koser deg med julefavoritter som pepperkaker, sjokolade og sukkertøy, er det viktig å huske på å ta vare på tennene dine. Her er noen enkle tips for å opprettholde god munnhelse mens du nyter julesesongen til det fulle.

Børst og bruk tanntråd regelmessig

En av de mest grunnleggende, men essensielle måtene å ta vare på tennene dine i julesesongen er å opprettholde en konsekvent munnhygienerutine. Børst tennene grundig minst to ganger om dagen med fluortannkrem, og brukt tanntråd daglig for å fjerne matrester og plakk mellom tennene. Det hjelper til med å forhindre karies og tannkjøttsykdommer som kan forverres av sukkerholdig mat og drikke.

Velg sukkerfrie alternativer

Når du står overfor fristelsen av julegodteri, kan du vurdere å velge sukkerfrie alternativer når det er mulig. Sukkerfrie godterier inneholder ikke like mye sukker som de vanlige variantene og kan derfor være mer skånsomme mot tennene dine.

Unngå kontinuerlig snacking i julen

Hyppig snacking gir ikke bare sukkerbakterier i munnen nok tid til å formere seg, men det øker også risikoen for å utvikle syreangrep på tannemaljen. Prøv å begrense snacks mellom måltider og bruk tanntråd og munnskyllevann etter å ha spist.

Drikk vann

Vann er ikke bare viktig for kroppen din, men det er også gunstig for munnhelsen. Drikk rikelig med vann, spesielt etter å ha spist søtsaker eller festmåltider. Vann hjelper med å skylle bort matrester og syrer som kan skade tannemaljen.

Tygg sukkerfri tyggegummi

Å tygge sukkerfri tyggegummi etter måltider kan bidra til å stimulere spyttproduksjonen, som igjen hjelper til med å nøytralisere syrer og styrke tannemaljen. Velg tyggegummi som er godkjent av tannleger og inneholder xylitol.

Planlegg regelmessige tannlegebesøk

Sist, men ikke minst, planlegg regelmessige tannlegebesøk, selv i julesesongen. Dette gir tannlegen muligheten til å sjekke for eventuelle tidlige tegn på tannproblemer og gi råd om hvordan du kan opprettholde god munnhelse.

Husk at en sunn munnhelse og nytelse av julegodteri ikke trenger å være motstridende. Ved å følge disse enkle tipsene kan du opprettholde et vakkert smil og holde tennene dine sunne mens du feirer julen med glede!

Trenger du tannlegetime? Bestill time i dag!

Kontaktskjema

    Vi tar ditt personvern på alvor og trenger derfor ditt samtykke for å sende deg digital kommunikasjon. Jeg godtar herved betingelser og vilkår beskrevet i vår Personvernerklæring
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *