4 tips for å unngå skade på tenner fra varm drikke

Nå er det november, og det betyr at høst er i ferd med å bli vinter, og at det har blitt tid for å tenne lys, krype under teppet og drikke en deilig kopp med varm drikke som kaffe eller te mens du kjenner varmen fra peisen. Det finnes ingen bedre måte å kvitte seg med den kulden i kroppen etter en lang dag. Om teen din er bra for tennene dine er nok det siste du tenker på. Du vil vel fortsatt ha pene og sunne tenner til jul og nyttår, samtidig som du holder varmen i kulda?

For å sørge for å ha plettfrie, hvite tenner på alle de kommende familiebildene i desember kan du ta i bruk disse fire tipsene vi gir deg i månedens innlegg.

Unngå tilsatt sukker

Det er som de sier, det finnes to typer mennesker i verden; de som drikker kaffen helt svart, eller de som foretrekker en sunn mengde deilige tilsetninger i drikkene sine.

Syrup, krem og andre tilsetninger har et høyt sukkerinnhold, og som alle vet, er sukker en av de mest kjente årsakene til karies. Det beste for deg er å kutte ut alle disse tilsetningene, men hvis du ikke klarer deg uten litt krem i kakaoen din, sørg for å pusse tennene dine regelmessig og drikk vann ofte gjennom hele dagen. Dette vil hindre sukker fra å feste seg i jekslene dine, som forårsaker tannråte.

Kanskje du skal prøve ut grønn og andre urteteer?

Dette tipset vil som alle de andre tipsene i dette innlegget, være bra for både tennene dine og kroppen din. Dette tipset spesielt vil gjøre kroppen ekstra godt.

Svart te er noe flere ønsker å drikke nå på høsten og vinteren, siden det er varm og robust te. Så, selv om det er den perfekte drikken for å kjenne på julestemning, hvorfor er den ikke bra? Det er fordi den er stappet med tannin. Tannin finnes i for eksempel rødvin og mørk sjokolade, for å gi en dypere farge. Det betyr at dessverre vil mat og drikke som inneholder mye tannin farge tennene dine. Om du ønsker deg rene, hvite tenner til jul, erstatt den svarte teen med te laget av andre urter, som f.eks. grønn te!

Hold deg unna varm sjokolade

Vi alle vet dessverre at varm sjokolade er stappet med sukker. Varm sjokolade for å holde kroppen varm, kan ødelegge tennene dine. Skulle du ikke ønske å gi helt slipp på varm sjokolade, kan du pusse tennene dine jevnlig og drikk mye vann.

Gi det alle tenner ønsker seg til jul – Unn deg en liten tur til tannlegen

Helt til slutt så er den beste måten å beholde rene og hvite tenner på, å besøke tannlegen. Tannlegen vil se hvordan det står til med tannkjøttet og tennene dine, og behandler tennene dine om det skulle trengs før det rekker å bli hull!

Glomma Tannklinikk er din tannlege i Fredrikstad. Kontakt oss og ta deg en tur innom oss nå i høst / vinter, så skal vi sørge for at du har rene, pene og sunne tenner til jul!